woensdag 15 augustus 2007

Woeste aanval op een miljoen Nederlanders

Aad van den Heuvel geeft de sluipsteen van katoen. De krant weigerde de 'Mein Kampf'-brief van Geert Wilders omdat de toonzetting 'onbehouwen' was en de onderbouwing 'gebrekkig', maar deze was 'natuurlijk wel nieuws'. En daarom schreef NRC Handelsblad een commentaar met kritiek op de 'lauwe reactie' van politici op Wilders' 'rechtstreekse aanval op de grondwettelijke vrijheid van godsdienst en drukpers' (sic).

Goed punt. Pot en ketel. Aan het eind zegt Van den Heuvel dat juist Wilders 'aandacht' moet krijgen in de pers, ook al is zijn bijdrage onbehouwen, provocerend en stompzinnig. Maar Van den Heuvel onderbouwt zelf zijn kritiek op Wilders niet. Wilders heeft 'een getourmenteerde geest' (een persoonlijke aanval, geen argument), hij uit 'verwarde kreten' over Nederabië als provincie van Eurabië (geen uitleg waarom verward) en zijn 'kreet' dat er geen gematigde islam zou bestaan, zou 'een gedegen repliek verdienen als het allemaal niet zo'n onzin was wat in zijn geest opborrelde.'

Waaruit bestaat dan die aandacht die de standpunten van Wilders volgens Van den Heuvel zouden moeten krijgen? Hij is het met de sluipsteen eens dat Wilders 'een woeste aanval' deed 'op de kern van een religie van een miljoen Nederlanders', maar waarom dat niet zou mogen, zegt hij er niet bij.

Ik vermoed dat Aad van den Heuvel zelf de ballen verstand heeft van de islam. Vandaar dat hij zelf ook niks onderbouwt en alleen maar scheldt voor het goede doel, het ontzien van de godsdienstvrijheid van moslims (die ze zelf niet erkennen). Trouwens, ik ben benieuwd hoeveel liberale moslims Van den Heuvel kan opnoemen. Kan iemand hem dat eens vragen?
Binnenkort komt het dossier Eurabia van Bat Ye'or in vertaling uit bij Meulenhoff. Lezen, Aad. En dan Wilders van repliek dienen.

9 opmerkingen:

Michiel zei

Het is opvallend dat waar je de kritiek op Wilders ook tegenkomt, de bovenmedia zit er vol mee, er zo weinig inhoudelijke kritiek op is.

Dat is er voldoende, maar veel meer dan 'idioot', 'blonde idioot' of variaties hierop, kom je weinig tegen.

AJ zei

Het wensdenken over een gematigde islam is allesbehalve gematigd. Misschien dat dit een vrienschap verklaart.

Zolang wij onze portemonnee trekken zijn moslims alleraardigst, dit geldt voor ieder mens. Niet bijten in de hand die je voedt.

Moslima's zijn tegen mij ook altijd vriendelijk en goedlachs. Dit kan ik me goed voorstellen gezien het gedrag van de mannen thuis.

Moslims hebben met appeasers als vrienden geen vijanden nodig.

Anoniem zei

Toch lukt het de witte schicht uit het Limburgse keer op keer de vrienden van de islam uit hun krochten te lokken en te verleiden tot de meest domme zielenroerselen. Wilders wordt nog eens de Tyl Uylenspiegel van de politiek, die als enige in staat is links tot zo’n hysterie te verleiden dat geen zinnig mens meer links wil stemmen.
De verrukkelijke oproep de koran te verbieden heeft inmiddels een hagelbui aan aangiften opgeleverd, zodat Wilders straks voor de rechter de vroegmiddeleeuwse wreedheden uit de koran kan citeren en ter vergelijking het hedendaagse praktiseren door de moslimse medemens als bewijsvoering ernaast kan deponeren. Dat hebben de vrienden van de islam vast niet zo bedoeld toen ze stante pede besloten Wilders voor het gerecht te slepen.
Ik moet bekennen dat ik de vermeende domheid van Wilders (als ik de jeremiërende linksen althans geloven mag) steeds meer als slimheid moet interpreteren. En daar moet toch een mate van intelligentie aan ten grondslag liggen.

filantroop

Mores-mores zei

@Arjen: Individueel bijten moslims dan meestal niet in onze hand (op Mohammed Bouyeri na dan), maar in georganiseerd verband doen ze dat wel - en dam is er van dankbaarheid voor alle ontvangen subsidie plotseling weinig meer te merken.

@filantroop: aardige analyse, daar zit zeker iets in!
Alleen vind ik het jammer dat Wilders nooit reageert op mails en n iet in discussie wil. Is dit volgens jou ook onderdeel van zijn slimheid?

Unknown zei

Hihihihihi...'Een miljoen nederlanders

Alsof een Nederlands paspoort je een Nederlander maakt..Wat betekent het dan eigenlijk als je ook nog een marokkaans paspoort hebt? Dat je het nog niet zeker weet? Dat je vele 'identiteiten' hebt? Dat men met jou alle kanten op kan?

Een woeste aanval op 'het geloof' van een miljoen Nederlanders. So?
Wàs het trouwens maar alleen een geloof..dan hoefden wij niets woest aan te vallen!

Anoniem zei

Of Wilders nooit op mails reageert kan ik niet beoordelen, wel heb ik hem talrijke keren in discussies aangetroffen. Alle vrienden van de islam willen graag met hem in discussie, maar van de vrienden van de islam weten we dat ze discussies graag naar eigen hand zetten. Dat zagen we in het Mekka (vergeef me) van de discussie, de tweede kamer, zich ook al afspelen, waar de kamervoorzitter de discussie graag naar eigen hand zet, en het PVV-kamerlid Sietse Fritsma bij de gebrilde feeks Verbeet theatraal over de knie moest onder toeziend oog van een meesmuilende kamer.
Wilders, gepokt en gemazeld na wat Pim Fortuyn is overkomen, moet tot het besef gekomen zijn dat hij zijn agenda niet door andere laat bepalen. Zeker niet als we weten dat iedere journalist, opiniemaker en politicus over zijn rug wil scoren. Wie bij de islam een bruin voetje wil halen moet op z’n minst Wilders een keer gecriminaliseerd hebben.
Dat Wilders ongewenste intimiteiten uit de weg gaat is dus begrijpelijk, maar op onwil tot discussiëren heb ik hem tot nu toe niet kunnen betrappen.

filantroop

Anoniem zei

Wilders heeft een rechtszaak ongetwijfeld ingecalculeerd.

Dat de Lucassen hier bereidwillig intrappen geeft Wilders de kans om uitvoerig voor de rechter te citeren uit de Koran.
Beter bewijsmateriaal is niet voorhanden om de oproep van Wilders een juridische basis te verschaffen.

Dat de politieke realiteit een verbod niet toestaat is in feite bijzaak.
De aandacht vestigen op een 5e colonne die op termijn hier de sharia wil invoeren onder het mom van godsdienstvrijheid is de plicht van ieder vaderlandslievend parlementslid.
Het zal niet de eerste keer zijn in de moderne geschiedenis dat men de Democratie misbruikt om de absolute macht te verwerven.
Na het bereiken van dit doel is die democratie per decreet simpel af te schaffen.

Wilders geeft ons stof tot discussie en bezinning; willen wij een vrije en open samenleving blijven of keren wij in het kader van een (mislukt) multicultureel experiment terug tot de duistere middeleeuwen?

Tristan

Mores-mores zei

Dank filantroop voor deze heldere uiteenzetting. Je hebt volledig gelijk w.b. de demonisering van deze politicus.
Mijn opmerking over niet-beangwoorde mails ging over mails van mezelf en mensen uit mijn omgeving.
Ik zou Wilders graag eens meemaken in een openbaar debat. Kun je ons hier t.z.t. een aanbkondiging sturen als je daar weet van hebt?

Mores-mores zei

Tristan, inmiddels zijn er al 'tientallen' aangiftes gedaan tegen Wilders. Het OM heeft nog geen details bekend gemaakt van deze stroom.
Ik houd het scherp in de gaten: zijn het dhmmivriendjes van de moslims of beginnen de laatsten nu ook in NL een juridische jihad (zoals in de VS)?