dinsdag 14 augustus 2007

Ramadan: verboden te eten voor iedereen

O, de Ramadan komt er weer aan? Niemand mag meer eten omdat de moslims dat niet doen. Net als je denkt, het moet niet veel gekker worden, blijkt dat de ruggegraat van westerlingen nog veel zwakker is dan je al wist.

Dokters en verpleegkundigen in Schotland mogen van de managers hun lunch niet meer op de werkplek verorberen omdat 'het zien van eten' hun ramadanvierende moslimse collega's zou kunnen ontrieven.
De managers van de NHS eisen dat de lunchpakketten buiten het gezicht worden genuttigd.

De zorgstaf noemt de oekaze 'dolgedraaide politieke correctheid'. In een poging de boel bij elkaar te houden, sprak de conservatieve politicus Bill Aitken van 'een goedbedoeld advies', maar hij vreest dat het 'wrok' zal oproepen in plaats van 'goede relaties'.

De nieuwe richtlijn volgde op de mislukte terreuraanslagen op Glasgow, waarbij een van de verdachten, de 27-jarige Kafeed Ahmed, om het leven kwam. In Glasgow en Lothian hebben 'alle werknemers' recht op bidpauzes en het vieren van het Eidfeest, bij het einde van de ramadan.

Dezelfde NHS-bazen verordonneerden ook dat frisdrank- en snoepautomaten in ziekenhuizen waar moslims werken worden verwijderd. De richtlijn is bedacht door het Schotse islamitische adviesbureau Meem. Dit bureau geeft trainingen over 'diversiteit', ten behoeve van 'een beter begrip voor de grootste religieuze en etnisch meest diverse gemeenschap'. Het Schotse parlement is een van zijn grote klanten.

Meem verzon ook de jaarlijkse Schotse Moslimprijs, 'om het zelfvertrouwen in de gemeenschap te helpen opbouwen en de successen en bijdragen van moslims aan de ontwikkeling van Schotland erkenning te geven.'

Absurd dat de staatsgezondheidszorg een ongezonde gewoonte als ramadan promoot. Tijdens de ramadan mogen moslims niet eten, drinken, roken of parfums inademen tussen zonsopgang en zonsondergang. (De volgende stap zal wel zijn dat Schotse dokters en verpleegsters overdag geen water meer mogen drinken en geen parfum mogen opdoen.)
Met vasten heeft ramadan weinig te maken: des avonds vreet men zich vol en daarbij zijn vooral zoetigheden in trek. Ramadan kan suikerziektepatiënten nog zieker maken.

Uit een onderzoek naar de hersenactiviteit bij een aantal moslims bleek dat de inslaaptijd toeneemt tijdens de 'vastenperiode'; ook neemt de slaapduur (de onmisbare REM-slaap) af. Het dag- en nachtritme verandert eveneens: de lichaamstemperatuur steeg 's nachts dankzij de avondlijke schranspartijen en de cyclische temperatuurschommelingen verschoven en werden korter.

Staatsgezondheidzorg op de bres voor ongezondheid: nog even en leraren gaan het begrijpend lezen vervangen door uit het hoofd leren. We zijn al aardig op weg naar de nieuwe Middeleeuwen.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

GVD

Anoniem zei

IDEM

Unknown zei

Weerzinwekkende instellingen, die bureaus die 'de diversiteit' bevorderen...Hoe kom je op het dwingelanderige idée! Bij de genieën van MEEM in elk geval heeft men na ‘statistical analysis ’ heel scherpzinnig opgemerkt dat animosity towards Muslims in Briatin (sic – goddomme – en dit is nota bene de titelpage van hun site in haarlemmer-engels:-) has increased over the past few years Men meent dat het probleem misschien wel as old as Islam itself mag zijn - hetgeen opmerkelijk is, want éen van de grootste raadsels van de laatste vijf jaar was voor mij toch wel waar die islam gebléven was, in ons bewustzijn..Ooit wat over gehoord, op school? Iets van animosity gemerkt?
Ikke niet hoor - hélemaal weggegumd..

Toch vreemd, als je bedenkt dat de turken nog in 1683 voor de poorten van Wenen stonden..Geen hond die het er over had toen ik een schoolkind was..

Maar dàn snap ik er helemaal niets meer van, want dan staat er opeens: one cannot fail to have noticed the increased controversy surrounding the public's perception of Islam and Muslims since September 11th and ongoing world affairs!!??

"A controversy around the public's perception?"
Dat zouden ze wel willen!

Daarom denken leugenachtige broddelaars als de Meens-people dus dat ze de kwestie dmv van PR wel kunnen gladstrijken, en er ook nog een centje aan overhouden!
Maar ‘the public' heeft ‘islam and the muslems’ natuurlijk haarscherp in het snotje. Zij zijn het, en de hardleerse knettergekke overheid die ons willen laten geloven dat het allemaal komt door de media en onze vooroordelen; die 'misconceptions about islam'!
Maar het volk heeft van de charme-offensieven van the muslems kennisgenomen en zijn conclusies getrokken, en het is absolutely fucking furious omdat het godbetere moet méebetalen aan blazoen-oppoetsacties voor de largest religious group and most culturally diverse ethnic group living in Britain today!!

En dat ze nu óok nog eens in hun eigen land in hun eigen kantines, hun bankjes en hun parken niet meer mogen eten in het zicht van nieuwkomers - waar ze helemaal geen boodschap aan hebben laat staan aan hun gehate geloof!- die nadrukkelijk hun religieuze plichten willen vervullen, dat is helemaal the limit!

Daar kunnen geen tien Meems-achtigen tegen op..

Mores-mores zei

Mooi gesproken, Paardestaart.
Moslims zijn altijd het slachtoffer. Op LGF las ik net dat een geestelijke in Soedan vaccinatie voor kinderen wil verbieden wegens onislamitisch - en ja, natuurlijk zijn de slachtpartijen aldaar een samenzwering van joden en vrijmetselaars.

momo zei

het is inderdaad zo dat vele muslims het vasten zien als niets eten en drinken en noem maar op tot zonsondergang en dan ineens een volle laag suiker in zich nemen(in allerlei vormen). maar ik weet zeker dat deze gewoonte (meer is het niet) niets te maken heeft met hoe islèm ze zegt hoe te 'vasten'(vasten is een concept).
de kudde mentaliteit is overal aanwezig.....