zaterdag 11 augustus 2007

Islam is tolerantie

Beide advocaten die een aanklacht indienden tegen Geert Wilders en al die andere lui die er schande van spreken dat hij de koran een fascistisch boek noemt, beroepen zich op vier argumenten. Eén: de godsdienstvrijheid, twee: de gelijkwaardigheid van de islam en de religies die we al hadden in Nederland.
Drie: de islam staat voor vrede en tolerantie, herhalen ze keer op keer in koor met de moslims. Alleen is die mooie godsdienst jammer genoeg gekaapt door een piepkleine minderheid van nare extremisten. Zoals Mohammed Bouyeri, die Theo van Gogh afslachtte, de Hofstadgroep en de kwajongens die Ehsan Jami tegen de grond sloegen.

En vier: kritiek op de islam leidt tot tweespalt in de bevolking. De moslims horen er natuurlijk helemaal bij, maar als je hun profeet belachelijk maakt of hen confronteert met de minder aardige passages in hun heilige boeken, dan maak je hen boos. Bovendien zet je groepen burgers tegen elkaar op. En dat zou kunnen leiden tot vreselijke dingen, zoals kaalkopjes die moskeeën in de fik steken of mocro's dan wel Somali's die aanslagen plegen.

Kennelijk lezen deze 'apologeten' nooit iets over de grens. Want als je dat doet, bijvoorbeeld door elke dag even op Dhimmi Watch te kijken, krijg je een heel ander beeld van die tolerante religie. En ga je je ook afvragen waarom we de moslims eigenlijk moeten ontzien. Dat doen we toch ook niet met christenen en atheïsten?
Hierna de oogst van twee dagen.

  • Jihadbrief aan hindoes en christenen in Peshawar. 'Je bent uitgenodigd om de islam te omhelzen en een thuis te vinden in de hemel. Als je hier niet mee instemt, word je geëlimineerd.' Afzender: een nog onbekende groep Pakistaanse militanten die zichzelf Al-Jihad noemt en met zelfmoordaanslagen dreigt. De bedreigden krijgen politiebescherming

  • Maleisische vrouw veroordeeld voor afvalligheid. Siti Fatimah (38), voorheen bekend als Tan Ean Huang, diende vorig jaar een verzoek in om uit de islam te mogen stappen. Ze bekeerde zich in 1998 vanwege haar huwelijk met een Iraanse man, maar die heeft haar verlaten en nu wil ze weer als boeddhiste door het leven gaan.

  • Drie Koptische christenen gearresteerd in Cairo. Adel Fawzi, Peter Ezzat Mounir and Adeeb Ramses werken voor de Middle East Christians Association (Meca), opgericht door een Egyptenaar in Toronto. De groep vraagt aandacht voor de onderdrukking van de Kopten en streeft naar een dialoog met de Egyptische overheid en gematigde moslims. Een formele aanklacht is er niet. Ze zijn opgepakt voor belediging van de islam en het bekeren van moslims. De drie werden al een tijd geïntimideerd door de politie. 'We deden niets tegen de wet', zegt Fawzi. Hij denkt dat de Egyptische overheid wraak wil nemen voor rechtszaken over godsdienstvrijheid die de groep heeft aangespannen.

  • Nigeriaanse homo's ter dood veroordeeld. Achttien mannen zijn in de staat Bauchi in Noord-Nigeria in de gevangenis gegooid wegens sodomie. Ze hebben de sharia overtreden en zullen worden gestenigd. De mannen waren gehuld in vrouwenkleren en gingen naar een homohuwelijk.

  • Bijbels komen Saoedi-Arabië niet in. Op de website van de Saoedische luchtvaartmaatschappij staan richtlijnen voor toeristen: 'Voorwerpen en goederen die tot andere religies dan de islam behoren, zijn verboden, zoals bijbels, kruisjes (...) en Davidssterren.'


Hoe tolerant! Hindoes en christenen in Pakistan worden met de dood bedreigd, een Maleisische vrouw wordt voor de rechter gesleept omdat ze zich geen moslim meer voelt, Koptische christenen die de dialoog wilden aangaan, worden opgepakt in Egypte. In Saoedi-Arabië mag je geen bijbel op zak hebben (sic) en Nigeriaanse nichten worden doodgestenigd.

In geen enkel islamitisch land bestaat de godsdienstvrijheid die westerse landen wel kennen. Nergens mag je van het islamitische geloof afvallen. Andere godsdiensten krijgen de tweederangs 'dhimmi'-status. Zelfs in Turkije, waar een scheiding van kerk en staat heerst, worden christelijke priesters vermoord. Allemaal met de koran in de hand.

De hardnekkige onwetendheid van de pro-islambeweging is echt stuitend. Van hun argumenten blijft weinig heel als je je erin verdiept. De advocate uit Lelystad die Geert Wilders wegens intolerantie heeft aangeklaagd, maakte afgelopen week in Nova afwerende gebaren toen Hans Jansen een bekend korancitaat te berde bracht (joden zijn apen en zwijnen). Die strofe hoor je elke dag op de Palestijnse televisie.
De apologeten wíllen helemaal niet weten hoe het echt zit. Moslims zelf lezen hun koran ook al niet begrijpend.

Ik ben tegen dwang, maar ik begrijp wel waarom Hans Jansen een cursus koranlezen verplicht wil stellen.

Geen opmerkingen: