donderdag 23 augustus 2007

Geen hoofddoek? Dan geen kerstboom

Moslims in de Belgische vakbond: heel goed, participeren moet!

De drogreden van de jij-bak is immens populair onder moslims. Bij gebrek aan echte inhoud nemen ze elke keer weer hun toevlucht tot het 'wat je zegt dan ben je zellef' van het schoolplein. De Antwerpse loketambtenares Badia Miri, tevens islamitisch vakbondsvertegenwoordigster, is boos vanwege de nieuwe kleedvoorschriften van het stadsbestuur. Ze mag geen hoofddoek meer dragen op het werk omdat 'de neutraliteit' van de publieke dienstverlening dan in het gedrang komt.

Kruisjes mogen ook niet meer, maar als een jengelend kind nam Miri daar geen genoegen mee. 'Alleen tegen moslims wordt opgetreden', mekkerde het beroepsslachtoffer. Drie mohammedaanse collega's laten nu vrijwillig de islamitische schaamlap thuis, vier anderen kregen een andere functie aangeboden, maar verzetten zich nog steeds tegen de dress code. En dus bedacht Miri: 'Als het stadsbestuur echt neutraal is, dan mogen er ook geen kerstbomen of paaseieren meer komen.'

Miri slaat islamitisch groen uit van nijd omdat de openbare cultuur in België christelijke (heidense!) trekjes heeft en zich toch neutraal durft te noemen. Dat kan echt niet! Commentaar van Geert Wilders: 'Het zijn zeker vriendinnen van minister Vogelaar?' De minister noemde vorige week een hoofddoekverbod op scholen 'overbodig'.

Wat me op het interview met de autochtone schooldirecteur van basisschool As Siddieq brengt. Vorige week, toen de scholen weer begonnen, had de lokale Amsterdamse omroep AT5 een item over deze school, die voor de juffen hoofddoeken verplicht stelt (de autochtone directeur: 'Dat zullen we ook handhaven.'). Doordat een slechte islamitische school dicht moest, kreeg de As Siddieq-school opeens dubbel zoveel nieuwe leerlingen als anders.
Directeur Chris van der Neut, op de vraag of de school dat wel aan kon: 'Alles is in orde, we hebben een handelingsplan en een zorgplan.'
Nederlands onderwijs anno 2007: het gaat niet meer om leren lezen, schrijven en rekenen, maar om verplichte hoofddoeken, groepsbegeleiding en hulpverlening.

2 opmerkingen:

Michiel zei

Deze stuurde ik enige dagen terug op.

Aan: assiddieq@wanadoo.nl
CC: Media en politiek

Aan directeur Chris van der Neut,

Ik zag een interview met u op AT 5*. Hierin vertelde u zonder blikken of blozen dat u strikt de islamitische regels op de As-Siddieq school zal handhaven. Met strenge kledingvoorschriften voor meisjes vanaf een jaar of zeven-acht bijvoorbeeld. Anders worden de mannen maar gruizig van al dat geile meisjeshaar naar de opvatting van de baardmannen. Krankzinnigheid mag in Nederland, als het maar religieus geïnspireerd is. U staat met uw verwrongen multicultureel denkende geest zo open, dat uw hersens er al enige tijd terug uitgedonderd moeten zijn.

Kinderen van een jaar of zeven, zouden onbevangen moeten kunnen spelen, lol maken en zingen. Maar dat mag niet van allah. Stevig zedig ingepakt zullen de meisjes kort worden gehouden. Meisjes van amper zeven jaar. Pret, muziek en zang zijn zo al niet verboden, dan toch wel aan zeer strenge voorwaarden gebonden bij allah. En u werkt er aan mee. U bent een sadistische hufter, een kinderbeul.

Dat u als idioot individu er aan meewerkt, is een. Dat het Ministerie van Onderwijs, Justitie, de 2e Kamer en alle altijd snel naar Clairy rennende menslievenden deze kindermishandelende achterlijkheid laten gebeuren, er soms zelfs aan meewerken, is te zot voor woorden. Dat Nederlandse vrouwen zo slaafs zijn dat ze met een hoofddoek op voor uw klassen willen staan, is een. Die kunnen voor zichzelf denken en zo nodig spreken. Dat kunnen kleintjes niet. Dat de overheid ruggengraatloos is en ze in de steek laat, wil niet zeggen dat alle Nederlanders (geestelijke) kindermishandeling stilzwijgend aanzien. Ook niet bij moslimkinderen.

De inmiddels verboden demonstratie tegen de (verdere) islamisering van Europa in Brussel op 11 september, is zeer noodzakelijk. Wekelijks lezen we van ‘aanpassingen'* in het kader van de multiculturele waanzin.

Michiel Mans

* http://mores-mores.blogspot.com/2007/08/van-stiltezaal-tot-gebedsruimte-voor.html


Geen reacties tot dusver. Wat voor soort gevoelsleven of geweten hebben de 'elite'?

Mores-mores zei

Mooie brief, Michiel.
Ik zou van de heer Van der Neut wel eens willen weten of hij thuis ook handhavend optreedt als zijn eigen dochter(s) en echtgenote ongesluierd de deur uit gaan.