woensdag 15 augustus 2007

Nu ook islamitisch correcte voetbassins

Update 30 augustus: ook de universiteit van Michigan is van plan een islamitische wasruimte in te richten, op verzoek van de moslimstudentenvereniging (kosten: 25.000 dollar, net terwijl de collegegelden omhoog zijn gegaan wegens kostenstijgingen).
Het universiteitsbestuur zegt dat het zich 'sterk betrokken' voelt bij 'een pluralistische samenleving' waarin 'onze waarden van respect, tolerantie en veilige voorzieningen naar de behoeften van de studenten' worden weerspiegeld.

- - - - - - - - - - - - - - -

Geacht college van bestuur, wij zijn in de verkeerde religie geboren en dat is een vorm van invaliditeit, kunt u zorgen voor een apart washok?

Nóg dieper door de knieën voor de mohammedanen: een Engelse universiteit gaat voetbassins installeren voor moslimstudenten die zich op last van Allah moeten reinigen voor de gebeden.
Ja, want het is zo zielig dat ze hun voeten, handen, onderarmen en gezicht in de gewone wasbak moeten bevochtigen, ze kregen klachten dat ze er een waterballet van maakten. En dat is niet de bedoeling als we de boel bij elkaar willen houden. De moslimstudenten hadden al een gebedsruimte in het kader van de multikul en de diversiteit, maar nu nog die islamitisch correcte sanitaire voorziening erbij - voor vrouwen en mannen apart natuurlijk en op kosten van het algemeen.

Woordvoerster Janet Mee van de desbetreffende universiteit (UBC): 'Het upgraden van wasruimten voor moslims is niet anders dan het tegemoet komen aan transseksuele studenten of gehandicapten.'
Dat krijg je ervan als je meelift op het 'diversiteitsbeleid': 'Geacht college van bestuur, wij zijn in de verkeerde religie geboren en dat is een vorm van invaliditeit, kunt u zorgen voor een apart washok?'

Het upgradingsplan is het resultaat van een enquête over toegankelijk en 'vrouw- en gezinsvriendelijk' sanitair. Ook was er overleg met de islamitische studentenvereniging. Dankzij de goede relaties van deze vereniging met het universiteitsbestuur kwam er ook een slot op de gebedsruimte, nadat er een 'donkerbruine vlek' (?) was ontdekt op de vloer.

'Ach, het is niet zo'n punt', zegt een vertegenwoordiger van de islamitische studentenvereniging, 'maar voor ons is het belangrijk. Nu voelen we ons meer welkom.'

Misschien is het een idee dat de Anglicaanse kerk het voorstel van bisschop Muskens overneemt om God voortaan Allah te noemen in de christelijke gebeden?

2 opmerkingen:

Michiel zei

Dit soort krankzinnigheid doet me vaak denken aan de spreuk, "To have such an open mind that your brains fall out"

Dat komt veel voor tegenwoordig.

lucyde zei

Onze Westerse Humanistische samenleving weet steeds minder raad met de opdringerigheid van vele belangengroepen die in Haar Schoot ontstaan en floreren zoals ook deze anekdote weer pijnlijk duidelijk maakt.

Nochtans is het al dan niet steunen van eisen die opduiken uit deze groepen eenvoudig te herleiden naar Vrije Keuze of Gedwongen Keuze.

Vrije Keuze zoals een Religie geeft geen recht op steun van onze Samenleving - al dienen we konsekwent hen de vrijheid toe te kennen dit op eigen kosten te organisereen.

Gedwongen omstandigheden, Geen Vrije Keuze dus, zoals een ziekte die erkend en behandeld wordt door onze Westerse artsen, geven recht op steun en solidariteit vanuit onze Westerse Samenleving.
Al is het voorbeeld van Transseksualiteit voor velen moeilijk in een juiste kontekst van een ziektebeeld te plaatsen, het is en blijft tot nader order een behandelbare ziekte en is dus geen vrije keuze van de patient.