zaterdag 18 augustus 2007

Juridische jihad, ook in Nederland

Hoeveel moslims zitten er tussen de indieners van de 'tientallen aangiftes' tegen Wilders?

Kidsweek licht een tipje van de sluier op:

Advocaat Haroon Raza heeft inmiddels een uitgebreid dossier opgesteld, met daarin alle beledigende uitspraken die Wilders dit jaar heeft gedaan. 'We hebben de handschoen opgepakt. Ik ga nu namens zeker tientallen mensen aangifte doen, en misschien wel honderden', aldus de advocaat.

Moslims, I presume? Op radio 1 hoorde ik een jurist uitleggen dat Wilders de wet aan zijn kant heeft. In Nederland hebben we vrijheid van meningsuiting en Wilders mag zeggen dat hij de koran een fascistisch boek vindt.
Afshin Ellian in Kidsweek: 'Oproepen tot het verbieden van de Koran zijn niet strafbaar en aangifte doen tegen uitspraken van politici heeft ook weinig zin.'

Maar veel moslims willen dat niet begrijpen en hun linkse vrienden hebben historisch ook al weinig op met vrijheid.

Die Haroen nog wat stond op de kandidatenlijst van een partijtje (Duurzaam Nederland) dat geen zetel behaalde. En de eerste die aangifte deed, de advocate Els Lucas, had ook al politieke ambities. Ze stond op de PvdA-lijst. (Gemankeerde) politici die aangifte doen tegen een andere politicus, hoe bont kun je het maken in een democratie?

Hoe dan ook, de juridische jihad is hierbij officieel geopend.

3 opmerkingen:

Unknown zei

Misschien moeten we een fonds stichten..Voor Spencer gaan ze ook al met de hoed rond, schrijvers kunnen verwachten dat ze gesued worden, of anders hun uitgevers wel...In Noorwegen kun je al worden aangeklaagd door iedere middernachtzendeling die meent dat je 'discrimineert' - dat hoeft nog niet eens het 'slachtoffer' zelf te doen dus! - en dan moet de aangeklaagde bewijzen dat dat niet zo is..(Hebben ze in Noorwegen daarvoor de wet moeten veranderen? Ik bedoel: de bewijslast lag toch altijd bij de aanklager? Misschien toch maar een rechtsbijstandsverzekerinkje afsluiten...)

Anoniem zei

Tsja, dat wordt een gezellige aanklaagcultuur. Goed voor de juridische sector, maar het werkt verkrampend voor het debat.
Aan de andere kant: na de moord op Van Gogh kregen moslims - terecht - te horen dat er in Nederland andere mogelijkheden zijn dan iemand ritueel te slachten wanneer je je beledigd voelt: je kunt naar de rechter. Prima dat ze van die mogelijkheid gebruik maken.Wel zonde van het geld als het toch kansloos is.
En met Wilders hoeven we - wat dit betreft - geen medelijden te hebben. Hij zoekt bewust de provocatie en dan mag je wel eens een aanklachtje (liever dan een aanslagje) verwachten. Het levert hem alleen maar meer aandacht op. Bovendien laat hij zichzelf ook verleiden een kunstenaar voor de rechter te dagen.

Unknown zei

'Juridische Jihad' zegt Mores..Dat betekent Rataplan,dat ook het middel van de gerechtelijke aanklacht gebruikt en aanbevolen wordt om ons ongelovigen mores te leren..een strijdmiddel dus.
Het is echt niet dat de enige ware gelovigen de goede raad van onze idiotarians om toch voortaan de rechter te laten oordelen aan het opvolgen zijn; het is gewoon tijd voor uitbreiding van het arsenaal om de cultuur van het vrije westen om zeep te helpen. Daniel Pipes heeft daarom al in juni een dergelijk steunfonds aangekondigd..MEF wil met financiele en juridische middelen mensen bijstaan die door de druppel-holt-de-steen-tactiek van onze moslimmedeburgers aan de bedelstaf dreigen te raken

Je moet voor de aardigheid je eens proberen voor te stellen tot wat een hassle je bereid moet zijn om islam te bekritiseren en te bevragen..en hoeveel tijd die ongein je kost. Je moet dan wel héel vastbesloten en onverstoorbaar zijn.

Wilders zoekt bewust de provocatie zeg jij; dus hij heeft het aan zichzelf te wijten? Moet hij dan zijn mond maar houden soms? En wij ook?
Dat jij zijn woorden zo provocerend noemt zegt trouwens genoeg over de dikke domme deken die wij vrijwillig over ons heen hebben getrokken..En ik heb wel degelijk medelijden met iemand die al sinds jaar en dag onder begeleiding door het leven moet, en die de oppassende burger voortdurend als diskwalificatie voorgehouden wordt.
Maar dat is met instemming van ons allen dus kennelijk de prijs die je betalen moet als je het wáagt in een cultureel marxistische samenleving tegen de stroom op te roeien; pek en veren vallen alleen maar te vermijden als je je grote waffel houdt.