woensdag 15 augustus 2007

'Belediging is geweld'

Geweld tegen homo's is een trend. Donderdag was een in elkaar geslagen homo op radio 1. Hij riep slachtoffers op om aangifte te doen tegen intimidatie, schelden en mishandeling. Bijna zonder uitzondering zijn het Marokkaanse jongens en mannen die dit doen.

'Belediging is ook geweld', sprak de geïnterviewde. Nou heb ik vroeger op straat geleerd dat schelden geen pijn doet. Al is dat niet waar, het is wel een goed uitgangspunt. Je moet nooit je belager het plezier gunnen dat-ie je echt klein krijgt.

Soms moet je vrezen dat je wensen uitkomen. Als belediging in het wetboek van strafrecht onder geweld zou komen te vallen, dan zijn de rapen gaar. Dat is het einde van de polemiek. Het is ook onzin. Heeft Gerrit Komrij ('onwelriekende gleuvenbrigade') ooit een feministe mishandeld? Heeft Gerard Reve ('het zieke aapje N.') Cees Nooteboom ooit iets aangedaan? Slaat Theodor Holman ('christenhonden') katholieken of gereformeerden? En belaagde Theo van Gogh ('geitenneukers') fundamentalistische moslims?
Integendeel. Van Gogh hielp Marokkaanse jongens aan een baantje bij de film.

Goed schelden is een kunst. Ik begrijp de homo's wel, ze hadden het net zo mooi voor elkaar - dankzij een grote meerderheid van aardige Nederlanders kunnen ze sinds de jaren '70 overal werken, behalve dan in Staphorst, hebben ze hun botenparade en hun leerbars zonder dat ze hoeven vrezen voor een politie-inval en wonen ze niet meer weggestopt achter de schuifdeuren van een dubbel bovenhuis op de Willemsparkweg, bij een hoogbejaarde vrijdenkster - en plotseling wordt de stad overspoeld door gefrustreerde mocro's die afgunstig zijn op hun vrolijkheid.
Nichten houden mocro's een spiegel voor: je kunt je als man door andere mannen laten berijden en toch veel aandacht krijgen en maatschappelijk succes. Dat is zuur voor jongetjes die aandacht tekort komen, nog niet eens hun vmbo kunnen afmaken en zich in het geniep laten berijden. Zo'n loser die zich niet normaal kan uiten, gaat dan trappen.

Beledigen is echt niet hetzelfde als geweld. Dat onderscheid tussen woorden en daden begrijpt deze homo niet. Wie het ook niet begrijpen, zijn J.A.A. van Doorn en Awraham Soetendorp.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Homosexualiteit is een enorm taboe in de moslimgemeenschap en een groot probleem.

1 op de 20 personen is nu eenmaal 'andersgeaard' en moet daar zelf een invulling aangeven.
Uit de kast komen en genieten van het leven of gebukt gaan onder primitieve en gedateerde vooroordelen.

Als die vooroordelen ook nog eens een religieuze basis hebben dan zit men dik in de problemen.
Dat Marokkanen het voortouw nemen om homo's te molesteren is opzienbarend.
Het personeel wat gebukt zijn diensten aanbied in menige darkroom is van overwegend Marokkaanse signatuur.
Hier is blijkbaar een vermenging van schaamte en het op zoek zijn naar een 'eigen identiteit' debet aan het potenrammen.

Men gaat nu de imams verzoeken deze deugnieten wat respect bij te brengen voor de homofiele medemens.
De politie overweegt zelfs het inzetten van lokhomo's, nu men tot de (opzienbarende) conclusie is gekomen dat de verandering van signatuur van de Amsterdamse bevolking wel eens de oorzaak zou kunnen zijn van het geweld tegen homo's.
Het een en ander ondersteund door het inzetten van extra buurtvaders in de risico-gebieden en het dreigen met excursies voor de hardnekkige potenrammers moet op korte termijn tot resultaten leiden.

Het geheime wapen van Cohen (verplicht theedrinken ten stadhuize of in de moskee) wil men in dit stadium nog niet inzetten.

Tristan

Mores-mores zei

In EënVandaag zei advocaat Hammerstein vandaag dat hij vermoedde dat vooral gefrustreerde Marokkaanse kasthomo's geweld tegen homo's plegen. Dat zal hij dan wel uit de eerste hand weten...

Anoniem zei

@mores-mores

We moeten vrezen dat deze brave borst enig veldwerk heeft verricht om zijn vermoedens te ondersteunen.

Er moeten 'verzachtende omstandigheden' paraat zijn als men deze kansenjongeren voor het gerecht weet te brengen.
Daarna kan men ze met een gerust geweten op excursie sturen; wie niet horen wil, moet maar voelen...

Tristan

Anoniem zei

Idd homosexualiteit is taboe...maar dan niet in de moslim gemeenschap...
Ik spreek er toch over: zolang ze mij niet pakken no problem...(oeps nu gaan ze mij identificeren als een fundamentalist, een extreem rechtse, of meer een bom...)

Btw zijn het de marrokkanen of Nederlanders die enige marrokaanse invloed gekend hebben vanwege hun roots...En juist om die redenen worden ze niet aanvaard in de NL gemeenschap, of beter ze worden aanzien als kansarme, en wat brengt dat mee...niet anders dan frustaties...met als gevolg...

Pas op ik ga nooit enige vorm van geweld goedpraten, dat zou al te simpel en belachelijk zijn; zo ook ga ik niet pleiten dat belediging geen vorm is van geweld ah ja je zal het wel zo zien om dan lekker en gemakkelijk op de marrokaantjes te kakken...
Das toch heel simpel nietwaar?

Neen ik ben geen MR...

Voor ik het vergeet ivm met jou bevindingen over de koran...
Raad: slechte vertaling, schaf je een betere vertaalde versie ;)aan. Aan dat had je nog niet gedacht... Ik zeg het jou manier van doen en laten is nogal simplistisch.

NB: bouw van mijn tekst simpel,over geassimileerde tekst gesproken...