zondag 16 september 2007

Darkness at noon

Pamela Hemelrijk

Het kon natuurlijk niet uitblijven: ook Wouter Bos zelve is nu in ongenade gevallen bij de moslimbroederschap. Ja Wouter! Dat komt er nou van als je een gematigde moslim uit Duitsland uitnodigt voor een partijbijeenkomst, en hem prijst om zijn verdraagzame houding jegens andersdenkenden!

Zo’n nodeloze provocatie werkt immers contraproductief, zet bevolkingsgroepen tegen elkaar op, en leidt tot wij-zij-denken, zoals je ons tot vervelens toe hebt uitgelegd. Je hebt het allemaal aan jezelf te wijten Wouter! Ik zou maar als de wiedeweerga mijn toon een beetje matigen, als ik jou was!

Hoe haal je het in je hoofd om het opperhoofd van Milli Görüs nodeloos te kwetsen? ‘Als je zo stelling neemt voor de liberale islam’, aldus het opperhoofd, eneYusuf Altuntas, ‘zeg je eigenlijk tegen andere moslims: je deugt niet. De Partij probeert ons de liberale islam door de strot te wurgen. Als ze een probleem hebben moeten ze met ons praten. Niet met een halve gare Duitser.’

Volgens deze Yusuf probeert de PvdA electorale munt te slaan uit onderbuikgevoelens: ‘De partij is aan het kwakkelen, en nu maken ze zich ineens hard voor de liberale islam.’ (Tiens! Tot nu toe heeft De Partij zich dus uitsluitend hard gemaakt voor de fundamentalistische islam! Yusuf zegt het zelf, en hij kan het weten.)
‘Ze stigmatiseren, net als Ayaan Hirsi Ali die haat en terreur heeft gezaaid.’ Hij kondigt vast aan dat moslims de PvdA voortaan gaan mijden: ‘Ze weten niet meer wat ze aan De Partij hebben. Ik zal een gat in de lucht springen als Pronk voorzitter wordt.’

Arme Wouter; hij heeft zich voor de moslims in het stof gewenteld, hij heeft ze gepaaid met ministersposten, hij heeft hun critici de mond gesnoerd, zwart gemaakt en strafrechtelijk vervolgd, maar het heeft niet mogen baten: ook hij wordt nu als islamofoob en haatzaaier door de muzelmannen verketterd, net als zijn aartsvijand Fortuyn. En zijn teerbeminde moslim-electoraat krijgt straks van de imam opdracht om voortaan op de SP te stemmen.

Het doet sterk denken aan Darkness at Noon van Koestler, waarin een sovjet-leider op zekere dag van zijn bed wordt gelicht en geëxecuteerd door de doodseskaders die hij zelf zo voortreffelijk heeft opgeleid.

Wat zei de cycloop ook weer tegen Odysseus? ‘Als dank zal ik jou het laatst verslinden.’ Ja, jongens en meisjes van de rode familie, zo gaan die dingen. Om de cycloop gunstig te stemmen, hebben jullie hem het ene feestmaal na het andere voorgezet. Jullie hebben hem Janmaat geserveerd als aperitief, Fortuyn als amuse, Theo van Gogh als hors d’oeuvre, Hirsi Ali als hoofdmaaltijd, Geert Wilders als dessert en Ehsan Jami als digestif.

En nu zijn jullie zelf aan de beurt om opgediend te worden! Wisten jullie dat dan niet? Cyclopen zijn onverzadigbaar! Als ze hun vijanden hebben opgepeuzeld, beginnen ze aan hun supporters, want die vrezen zij nog het allermeest. Toen Stalin alle klassevijanden had afgevoerd naar de Goelag Archipel, begon hij zijn eigen partijgenoten en zijn eigen officieren tegen de muur te zetten. Die waren veel gevaarlijker, want ze zaten op invloedrijke posten en ze waren gewapend. Dat zou jij, vertrouwd als je bent met het reëel bestaand socialisme, toch als geen ander moeten weten.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Fijn, Pamela bij Bernadette! Twee ruim getalenteerde dames bij elkaar. Meestal gaat dat niet goed, maar ik duim ervoor dat jullie de spreekwoordelijke uitzondering gaan vormen.

Anoniem zei

Persoonlijk vond ik het wel te verwachten dat de MB zich tegen de PVDA zou keren. Zolang de partij zich zou keren tegen alles wat zich uitspreekt tegen de islam was het niet gek dat de MB zich op de achtergrond hield. Nu de partij zich probeert te profileren als een voorstander van een liberalere Islam komt de ware aard van het beest weer naar buiten.

De meeste mensen zullen wel op de hoogte zijn van de reschtszaak in Amerika met betrekking tot de Holy Land foundation. Het zal weinig mensen verassen dat er een hoop narigheid naar voren komt.

Hieronder een link waarin blijkt hoe de MB zich nestelt in Amerika en vervolgens probeert van binnenuit toe te slaan.

http://www.dallasnews.com/sharedcontent/dws/dn/opinion/columnists/rdreher/stories/DN-dreher_09edi.ART.State.Edition1.4235f88.html

Groet Wishbone

Anoniem zei

Gaat niet helemaal goed met de link en doe het maar even anders... Nogmaals de link..
http://tinyurl.com/yqtdoy

Wishbone

Unknown zei

Het schijnt een veelvoorkomend geloofsartikel te zijn bij het establishment; van de niet onderhandelbare steilheid en doelgerichtheid van de politieke islam takfiri-style kunnen zij zich kennelijk geen enkele voorstelling maken
In Nederland noemen we dat geloof ik polderen, maar dan polderen ze zich in andere Europese landen kennelijk ook een ongeluk. In Zweden bijvoorbeeld menen politici dat er een onuitgesproken voor-wat-hoort-wat overeenkomst met de nieuwkomers bestaat: minister van integratie (of course..of what else :-)Jens Orback bijvoorbeeld heeft serieus gezegd dat de Zweden "must be open and tolerant towards Islam and Muslims, because when we become a minority, they will be so towards us"

Maar al ontzegt de zweedse overheid door de Acte van Integratie van 1997 de Zweden zelfs het recht zich een volk te noemen zonder hen daarover zelfs maar te raadplegen: de nieuwkomers die zij zo zonder voorbehoud de sleutels van het land toevertrouwen denken daar vast héel anders over..

Mores-mores zei

@ Ben: Waarom zou dat niet goed gaan? Knappe jongen die ruzie weet te maken met Pamela. Duim maar voor Wouter Bos, die heeft ht harder nodig ;-)

@anoniem: Mooie link over de Moslim Broederschap. DE methode in de VS is gelijk aan die hier: eerst eigen organisaties, de dankzij po-si-tie-ve discriminaatsie niet zo lange mars door de instituties en de da'wa, en als de geesten rijp zijn, begint de gewapende jihad.

The process of settlement [of Islam in the United States] is a "Civilization-Jihadist" process with all the word means. The Ikhwan must understand that all their work in America is a kind of grand Jihad in eliminating and destroying the Western civilization from within and "sabotaging" their miserable house by their hands and the hands of the believers so that it is eliminated and God's religion is made victorious over all religions.

Het is eigenlijk de lover boy-tactiek, maar dan in het groot.

@Paardestaart: de onwetendheid onder politici en journalisten is ook hier schokkend. Vanmorgen weer in Buitenhof die troela (hoe het ze ook alweer) met die lovende column over de NMO.
Gisteren op radio 1 Margalith Kleiwegt, die aankondigde dat ze een boek gaat schrijven over mensen die tegen de islam zijn, want daar begrijpt ze helemaal niks van. (En dat na haar laatste boek Onzichtbare ouders, je verstand staat stil bij zo veel zelfverkozen bijziendheid.)

Anoniem zei

@mores-mores
Het zijn niet alleen de geesten die rijp gemaakt moeten worden maar ook de aantallen. Dat valt terug te vinden in vers 8:65.

O Prophet! rouse the Believers to the fight. If there are twenty amongst you, patient and persevering, they will vanquish two hundred: if a hundred, they will vanquish a thousand of the Unbelievers: for these are a people without understanding.
http://tinyurl.com/ytdr2m

Dat de strijd is begonnen wordt op een pijnlijke manier zichtbaar.

Ik vind het daarom erg goed dat je aandacht besteed aan het onderwerp middels je uitleg over de koran, zo worden de misstanden in elk geval openbaar.

Groet Wishbone

Anoniem zei

Jammer genoeg zijn dit soort lieden roependen in de woestijn. Ze had ook dominee Niemoeller kunnen citeren... Die had dezelfde soort kritiek maar toen was de boosdoender een lot van de socialistische boom in de vorm van adolf en zijn socialisten.