zondag 16 september 2007

Doctorandus Netjes

Pamela Hemelrijk

Linkse mensen lijken tegenwoordig wel EO-leden, of Veluwebewoners, zo geschokt zijn ze als iemand in het openbaar een krachtterm bezigt. ‘Knettergek’? ‘Leugenaar’? Parbleu! Fi donc! Een scheldweurd! Hoe ongepast! Quel horreur! Zo gaan we niet met elkaar om! Wilt u die kwalificatie terugnemen alstublieft?'

Freule Wttewaal van Stoetwege, de markies de Cantecler en dominee Spelberg waren nog ruimdenkender dan dat stuffed shirt van een Dijsselbloem, de meester Pennewip van de PvdA. En dat noemt zich een vertegenwoordiger van het proletariaat. Ik waan mij in een 19de-eeuwse salon als ik die afgemeten grashark hoor schoolmeesteren over etiquette! Daar kregen de saletjonkers en de douairières van de upper classes ook een rolberoerte als iemand het woord ‘schavuit’ in de mond nam. Het was dan ook verboden om dat te doen; je kon er de bak voor indraaien.

Dijsselbloem staat te popelen, zo te horen, om deze achterlijke wetgeving weer nieuw leven in te blazen. En de Kamer heeft al een aanscherping van de regels voor het debat aangekondigd, dus hij krijgt misschien zijn zin nog ook. Ik zie de dag nog komen dat je hier best wel een athe├»st of een ex-moslim aan het mes mag rijgen, mits je er maar geen onparlementaire taal bij bezigt, en eerst beleefd lispelt: ‘Ik dérangeer u toch niet, hoop ik?’

Daarom nog maar eens, als service aan Geert Wilders, een lijstje van kwalificaties die volgens Dijsselbloem en consorten wél door de beugel kunnen in het publieke discours:

  • ‘Vogelaar, jij vuile kale nepminister, ik hoop dat je zo snel mogelijk aids krijgt.’ (Copyright: Matty Verkamman)

  • ‘Wat zou het fijn zijn als dat PvdA-vulgus van u ook meteen in die grafkelder had kunnen worden opgeborgen.’ (Copyright: Frits Abrahams)

  • ‘Mevrouw Vogelaar, u bent een leugenaar, een ophitser, een minderwaardig mens, een Eichmann en een extremist, en u probeert op dezelfde manier stemmen te winnen als de NSB.’ (Copyright: Marcel van Dam)

  • ‘Oorlogsmisdaden heeft mevrouw Vogelaar nog niet begaan, maar dat is slechts een kwestie van tijd.’ (Copyright: Roel van Duijn)

  • ‘PvdA, breek met deze charlatan van een Vogelaar, die uw partij heeft gekaapt voor haar eigen agenda.’ (Copyright Paul Rosenm├Âller)

  • ‘Vogelaar heeft al haar stokpaardjes nog eens aangelengd tot een onwelriekende cocktail. Daarmee maakt zij duidelijk dat we met een wildplasser van doen hebben, iemand wiens blaas zo zwaar onder druk is komen te staan met de residuen van haar troebele geest dat alleen wild om zich heen plassen nog verlichting kan bieden.’ (Copyright: Willem Breedveld)

  • ‘Narcisten als mevrouw Vogelaar kunnen maatschappelijk best goed functioneren. Bij Milosevic zie je dat ook. Daar zijn psychologische analyses van gemaakt. Hitler, Stalin, wat zijn dat voor mensen? Ik denk wel dat Vogelaar daar binnen valt.’ (Copyright: Drs. E. NETJES, psycholoog)

  • ‘Aan democratie heeft deze Madurodam-Mussolini van Wonen en Wijken een broertje dood. De PvdA is een partij van rioolratten.’ (Copyright: Bart Tromp)

  • ‘Mevrouw Vogelaar is net zo provocerend als Reve. Die roept ook dat je zwarten moet doodknuppelen. Verder vertoont zij psychopatische trekjes. Dat wil zeggen dat ze heel handig mensen voor zich in kan nemen terwijl ze niet zo’n sterke gewetensfunctie heeft.’ (Copyright: Iki Halberstadt-Freud, psychiater)


Kijk Geert, zó gaan we hier met elkaar om! Doe er je voordeel mee! Neem een voorbeeld aan doctorandus Netjes! Als je je nou maar aan deze fatsoensnormen houdt, dan zal meester Pennewip je nooit meer een standje geven.

3 opmerkingen:

Mores-mores zei

Kijk, wie wat bewaart, heeft wat ;-)

Henk de Boer zei

Prozaisch taalgebruik mag ik wel, het leest lekker vlot weg.
Wat betreft de uitspraken over Vogelaar, daar schrok ik wel van, terwijl ik toch drie kranten lees.

Mores-mores zei

Maar had je 'm niet door, Henk? Dat meen je niet...
Dit waren allemaal uitspraken over Pim Fortuyn!